Salderingsregeling zonnepanelen blijft voorlopig behouden!

De Eerste Kamer houdt de subsidie voor zonnestroom voorlopig in stand en zet een streep door het plan van demissionair klimaatminister Jetten om deze subsidie vanaf 2025 af te bouwen.

Positief nieuws

Dat de salderingsregeling in stand blijft is een positieve ontwikkeling voor zonnepanelenbezitters, maar ook voor mensen die nog zonnepanelen willen aanschaffen. Het in stand houden van de salderingsregeling zorgt namelijk voor een kortere terugverdientijd van zonnepanelen. Zonnepanelenbezitters kunnen namelijk een terugleververgoeding blijven ontvangen voor de stroom die zij terugleveren aan het net.

Het besluit om de regeling af te schaffen werd al in 2017 genomen, maar is daarna meerdere keren uitgesteld. Zo ook nu dus weer.

Hét moment om te investeren in zonnepanelen

Heeft u nog niet geïnvesteerd in zonnepanelen? Dan is dit hét moment om dat te doen. De aanschafprijs van zonnepanelen is nog nooit zo laag geweest, waardoor u uw zonnepanelen nóg sneller heeft terugverdiend. De lage aanschafprijs in combinatie met het in stand houden van de salderingsregeling brengt u als potentiële investeerder in zonnepanelen in een gunstige positie.

Meer informatie over de salderingsregeling of meer informatie over het laten plaatsen van zonnepanelen? Vraag een gratis adviesgesprek bij ons aan!

Meer informatie over de salderingsregeling voor zonnepanelen?

Zonnepanelen installeren?

Smit Zonnepanelen staat voor u klaar. Vraag vandaag nog uw gratis adviesgesprek aan en laat Smit uw zonnepanelen installeren.

Om u beter en persoonlijker te helpen, gebruiken wij cookies en vergelijkbare technieken. Als u verder gaat op onze website gaan we ervan uit dat u dat goed vindt. Meer weten? Lees dan onze privacy policy.