Nederland is wereldkampioen in het plaatsen van zonnepanelen!

Wat een mijlpaal: ons kleine kikkerlandje is op dit moment wereldkampioen in het plaatsen van zonnepanelen. Met 3,5 zonnepanelen per inwoner van de bevolking, staat Nederland op de eerste plaats, betreft zonnepanelen per inwoner op de wereldranglijst.

Uit het Nationaal Solar Trendrapport 2024 blijkt dat het aantal zonnepanelen op woningdaken alleen al in het jaar 2023 t.o.v. 2022 met 17% is toegenomen. Ook voor het jaar 2024 wordt er weer een groei verwacht. Hoe groot deze groei zal zijn is nog moeilijk in te schatten. Er zit momenteel namelijk een kleine krimp vraag naar zonnepanelen. Dit omdat er nog enige onduidelijkheid heerst over de salderingsregeling, waardoor consumenten de aanschaf van zonnepanelen onnodig uitstellen.

Zonnepanelen ook na de salderingsregeling nog interessant

Dat mensen de aanschaf van zonnepanelen uitstellen door onduidelijkheid omtrent de salderingsregeling, is begrijpelijk, maar 100% onnodig. Zonnepanelen zijn namelijk zonder de salderingsregeling ook nog winstgevend. Het zelf opwekken van zonnestroom zorgt ervoor dat u minder energie van het net hoeft te lenen. En dat betekent dat u minder betaald. Eigen opgewekte stroom is immers goedkoper dan stroom rechtstreeks van het net. Ook de komst van de accu draagt hieraan bij. Met een accu kunt u het overtollige stroom opslaan voor later gebruik, in plaats van het terug te leveren aan het net. U zou de accu dus kunnen gebruiken als compensatie voor de salderingsregeling.

Optimistisch toekomstbeeld zonne-energie Nederland

Ondanks de kleine krimp in de vraag naar zonnepanelen zijn de meeste zonnepanelenbedrijven optimistisch over de toekomst van zonne-energie in Nederland. Zeker nu de prijs van zonnepanelen flink gedaald is, verwacht men – vooral onder bedrijven – een flinke groei.

Op zoek naar informatie over het laten plaatsen van zonnepanelen bij u thuis of op de zaak? Smit Zonnepanelen helpt u graag verder. Vraag een gratis adviesgesprek bij ons aan om samen te kijken naar de beste mogelijkheden voor uw situatie.

Meer informatie over het plaatsen van zonnepanelen?

Zonnepanelen installeren?

Smit Zonnepanelen staat voor u klaar. Vraag vandaag nog uw gratis adviesgesprek aan en laat Smit uw zonnepanelen installeren.

Om u beter en persoonlijker te helpen, gebruiken wij cookies en vergelijkbare technieken. Als u verder gaat op onze website gaan we ervan uit dat u dat goed vindt. Meer weten? Lees dan onze privacy policy.