De zonnepanelen

Zonnepanelen

PV-panelen (Photo voltaic), in de volksmond ook wel zonnepanelen genoemd bestaan uit zonnecellen, die het daglicht opvangen en dit omzetten naar gelijkstroom. Smit zonnepanelen werkt altijd met A-kwaliteit zonnepanelen waarbij ook gekeken wordt naar de herkomst van de panelen. De panelen die wij het vaakst gebruiken zijn full black met een hoogwaardige uitstraling. Uiteraard volgen wij hierbij de nieuwste ontwikkelingen en kunnen wij alle voorkomende panelen leveren.

Draagsystemen

Onze draagsystemen zijn van Nederlandse makelij en aangepast aan de Nederlandse daken. Voor zowel plat dak- als schuin dak systemen gebruiken wij software die de maximale wind en sneeuwlast berekent voor uw woning of bedrijfspand. Zo weet u zich verzekerd van een gedegen installatie die tegen een stootje kan. Meer info over het draagsysteem leest u hier.

Omzetten van energie

Zonnepanelen wekken gelijkstroom op. Omdat gelijkstroom niet gebruikt kan worden in een woning of bedrijf worden zonnepanelen altijd voorzien van een omvormer. De omvormer zet de gelijkstroom om naar wisselstroom, waardoor de elektriciteit gebruikt kan worden door de apparatuur in uw woning of bedrijf.

Smit Zonnepanelen biedt de keuze uit 3 soorten omvormers: String omvormer, omvormer met optimizers en micro omvormers.

Welke omvormer het beste past bij uw situatie wordt besproken met onze advisteur tijdens het bezoek op locatie. 

Lees hier meer over het verschil tussen de verschillende soorten omvormers.

Inzicht in opgewekte zonne energie

Weergave op een app

Smit Zonnepanelen biedt u met een app direct inzicht in de opbrengsten van uw zonnepanelen.

Bij een keuze voor een systeem met optimizers of micro-omvormers kunt u de opbrengst per paneel monitoren en zien hoeveel energie uw zonnepanelen opwekken (zie afbeelding). Hierdoor kunt u ook makkelijk zien of een paneel kapot of vervuild is. Bij een stringomvormer kunt u alleen de totaalopbrengsten controleren. Uiteraard helpen wij u wegwijs te worden in de app zodat u precies wat u in deze app kunt terugvinden.

Veiligheid en verzekeringen

Veiligheid is een belangrijk onderdeel bij het installeren van zonnepanelen bij zowel een particuliere woning als uw bedrijfspand. De door zonnepanelen opgewekte stroom moet op een veilige manier worden omgezet naar wisselstroom zodat dit geleverd kan worden aan ons stroomnet.

Voor wat betreft de verzekering adviseren wij een particuliere installatie altijd te melden bij uw verzekeraar. Bij grotere installaties, bijvoorbeeld op uw bedrijfspand, werken wij altijd volgens de laatste richtlijnen van de verzekeraars. Hierbij wordt onder andere gekeken naar vlamboogdetectie, snelle uitschakelbaarheid en veilige spanning op het dak.

Meer info over omvormers leest u hier.

 

Service & garantie

Op de zonnepanelen die Smit gebruikt zit minimaal 12 jaar fabrieksgarantie. Dit kan oplopen tot 30 jaar, afhankelijk van het gekozen paneel. Ook in omvormers zitten qua garantie verschillen:

  • Stringomvormer standaard 10 jaar
  • Omvormer met optimizers standaard 12 jaar
  • Micro-omvormers standaard 25 jaar.

Op de installatie gelden de algemene voorwaarden voor installatiewerk voor consumenten (AVIC). Daarnaast wordt de installatie het eerste jaar, middels monitoring, proactief gevolgd om te beoordelen of de installatie naar behoren functioneert.

Specialisten en gecertificeerde monteurs

De adviseurs en monteurs van Smit Zonnepanelen zijn volledig gecertificeerd om de installatie van uw zonnepanelen op een veilige en verantwoorde manier uit te voeren. Deze certificeringen worden regelmatig vernieuwd zodat alle veilgheidsprotocollen en nieuwste technische ontwikkelingen meegenomen worden in het adviseren en installeren van zonnepanelen op uw huis of bedrijfspand.

De installateurs van Smit Zonnepanelen hebben veel ervaring met het plaatsen van zonnepanelen. Indien nodig wordt gewerkt met een steiger om de draagsystemen en panelen te monteren, zodat dit op een veilige manier én toch binnen de kortst mogelijke tijd wordt uitgevoerd. Meer info over de installatie van de zonnepanelen leest u hier.

Smit Zonnepanelen werkt alleen met de hoogste kwaliteit zonnepanelen en omvormers

Zo kunt u rekenen op de beste spullen en de uitstekende begeleiding van Smit. Vraag vandaag nog uw gratis adviesgesprek aan en laat Smit uw zonnepanelen installeren.

Topkwaliteit panelen

Topkwaliteit panelen

hoog rendement

Veilige omvormers

Veilige omvormers

tegen brandgevaar

Inzicht via app

Inzicht via app

in de opbrengst

De beste garantie

De beste garantie

tot 25 jaar

Scherpe prijzen

Scherpe prijzen

door hoog volume

Veelgestelde vragen

Welke garantie geldt er op zonnepanelen?

De zonnepanelen hebben een levensduur van minimaal 25 jaar, de standaard fabrieksgarantie zit tussen de 12 en 15 jaar. De micro-omvormers hebben een fabrieksgarantie van 25 jaar.

Kunnen zonnepanelen tegen harde wind of hagel?

De zonnepanelen van Smit blijven zelfs liggen bij windkracht 12 omdat wij gebruik maken van een kwalitatief uitstekend draagsysteem. Uiteraard kunnen de weerselementen ervoor zorgen dat er beschadigingen ontstaan aan uw zonnepanelen. Denk aan een boom die op uw dak valt of hagelstenen zo groot als tennisballen. Voor dit soort schade is het van belang om uw verzekering aan te passen vanaf de installatie van uw zonnepanelen. Vergeet daarom niet om bij uw verzekeraar te melden dat er zonnepanelen op uw dak zijn aangebracht. 

Welke omvormer is geschikt voor mijn dak?

Bij het kiezen van de beste omvormer voor uw zonnepanelen letten wij op verschillende dingen, zoals het totale vermogen van alle zonnepanelen, de oriëntaties van de zonnepanelen en of er schaduw valt op de zonnepanelen. Smit Zonnepanelen biedt de keuze uit 3 soorten omvormers:

1 - String omvormer - Deze omvormer wordt in de woning gemonteerd, zo dicht mogelijk bij het dak. Hierbij worden alle panelen op het dak in serie gezet ofwel direct aan elkaar verbonden. Hierdoor heeft schaduw of vervuiling op één paneel invloed op de opbrengst van alle panelen. Het slechtst presterende paneel bepaalt in dit geval dus uw totale opbrengst. 

 2 - Omvormer met optimizers – Deze omvormer wordt in de woning gemonteerd en de optimizers onder de panelen. Door een speciale schakeling staan de panelen parallel en heeft schaduw en vervuiling alleen invloed op het paneel waar dit op valt. Uw opbrengst wordt dus zoveel mogelijk geoptimaliseerd.

 3 - Micro omvormers – Deze omvormers worden onder het paneel geplaatst en zorgen voor directe omzetting van de DC spanning naar wisselspanning. Door de parallel schakeling wordt het maximale uit elk paneel gehaald en heeft schaduw en vervuiling alleen invloed op het paneel waar dit op valt. Bij deze installatie wordt er dus geen omvormer in de woning geplaatst, maar gaat er alleen een kabel vanuit de meterkast naar het dak. 

Hoe lang gaan zonnepanelen mee?

Zonnepanelen horen minstens 25 jaar mee te gaan. In de meeste gevallen zal een zonnesysteem langer blijven werken. Een technische levensduur van 30-35 jaar is niet ongebruikelijk, al wordt het rendement van de zonnepanelen natuurlijk wel minder.

Heb ik een vergunning nodig voor zonnepanelen?

In de regel: nee. Als huiseigenaar mag u over het algemeen zelf beslissen of u uw dak transformeert tot een eigen zonnefabriek. De overheid noemt dit: vergunningvrij maar niet zonder regels. Het zonnepanelensysteem zelf moet namelijk wel aan een aantal voorwaarden voldoen. Het is wel zo dat aan woningen in een beschermd stads- of dorpsgezicht bepaalde eisen worden gesteld vanuit de gemeente.

In geval van zonnepanelen op een nieuw te bouwen bedrijfspand, moet u de verleende Omgevingsvergunning voor het gebouw toevoegen aan uw SDE+ subsidieaanvraag. De zonnepanelen kunnen ook in een veldopstelling geplaatst worden. In dat geval moet u een Omgevingsvergunning aanvragen, die u meestuurt bij de subsidieaanvraag. Als u geen Omgevingsvergunning nodig heeft, moet u dat kunnen aantonen door relevante documentatie bij uw subsidieaanvraag mee te sturen. Houd er wel rekening mee dat als een bezwaar of beroep is aangetekend, de verleende vergunning nog niet onherroepelijk is.

Is mijn elektriciteitsmeter geschikt?

Er bestaan verschillende elektriciteitsmeters, waarvan twee geschikt zijn voor teruglevering van zonnestroom. Met een slimme meter wordt zowel de geleverde als teruggeleverde energie van de zonnepanelen op een correcte manier geregistreerd. Een slimme meter in combinatie met zonnepanelen is de garantie voor een zorgeloze en correcte saldering door het energiebedrijf. Daarnaast is een ferrarismeter, te herkennen aan de draaischijf, in principe ook geschikt voor zonnepanelen. De meter draait namelijk letterlijk terug. Een kanttekening bij deze energiemeter is wel dat het energiebedrijf door het terugdraaien niet de salderingsregels wil toepassen.

Wie zorgt er voor het onderhoud en de schoonmaak van de zonnepanelen op mijn bedrijfspand?

Het is mogelijk om via Smit Zonnepanelen een zakelijk servicecontract af te sluiten. Periodiek worden de panelen dan gereinigd en gecontroleerd op een juiste werking. Vraag om meer informatie bij uw adviseur.

Welk draagsysteem gebruikt Smit Zonnepanelen?

Wij gebruiken het Clickfit Esdec montagesysteem. Hiervoor geldt een fabrieksgarantie van 20 jaar. 

Hoe lang duurt het installeren van een paar zonnepanelen?

Het monteren van zonnepanelen is een gespecialiseerd klusje maar in de ideale situatie (dus met goede weersomstandigheden) worden binnen 1 werkdag 8 panelen gemonteerd. Bij complexe installaties of een grote hoeveelheid panelen kan dit een aantal werkdagen in beslag nemen. Tijdens het inventarisatiebezoek zal onze specialist hier een indicatie van geven. 

Wat klanten over ons vertellen:

Om u beter en persoonlijker te helpen, gebruiken wij cookies en vergelijkbare technieken. Als u verder gaat op onze website gaan we ervan uit dat u dat goed vindt. Meer weten? Lees dan onze privacy policy.