In 2022 wekte Nederland 40% meer stroom op met zonnepanelen

Rijksdienst Ondernemend Nederland (RVO), meldt dat de energie die Nederland opwekt met zonnepanelen fors toe blijft nemen. De totale groeicapaciteit bedroeg in 2022 maar liefst 40%. Dit wil zeggen dat de productie van stroom door zonnepanelen steeg met 40% in Nederland. Ook heeft Nederland in 2022 ongeveer 15% meer hernieuwbare energie geproduceerd.  

Oorzaak groei zonne-energie door zonnepanelen

Dat Nederland 40% meer stroom heeft kunnen opwekken in 2022 door zonnepanelen is voornamelijk te danken aan het feit dat het aantal zonnepanelen in Nederland flink is toegenomen. Zo kwam Nederland in 2021, op basis van de in 2021 geïnstalleerde zonnepanelen in Nederland, op de eerste plek van de ranking meeste zonnepanelen per inwoner in Europa. Ook in 2022 heeft Nederland deze eerste plek binnen Europa weten te behouden. Duitsland en België staan op plek twee en drie van de ranglijst.

Waarom zou je zonnepanelen moeten nemen?

Dat steeds meer mensen zonnepanelen aanschaffen is niet gek als je even stilstaat bij de voordelen die het heeft om zonnepanelen te hebben. Want naast dat zonnepanelen je uiteindelijk flink wat gaan opleveren, zet je bij het aanschaffen van zonnepanelen ook een grote stap in de richting van fossielvrij leven. Je wekt namelijk voor een groot deel je eigen stroom op, waardoor je ook minder afhankelijk bent van energieleveranciers.

Zonnepanelen kopen is in eerste instantie wel een investering, maar anderzijds wordt je energierekening gelijk flink wat lager, waardoor je je investering geleidelijk aan terugverdiend. In de meeste gevallen heb je de investering van de zonnepanelen binnen maximaal 10 jaar geheel terugverdiend. Daarna heb je uiteraard nog vele jaren gratis zelf opgewekte stroom vanuit je zonnepanelen.

Meer informatie over zonnepanelen? Onze experts bij Smit Zonnepanelen vertellen er graag meer over! Vraag een gratis adviesgesprek aan.

Wilt u ook starten met stroom opwekken?

Zonnepanelen installeren?

Smit Zonnepanelen staat voor u klaar. Vraag vandaag nog uw gratis adviesgesprek aan en laat Smit uw zonnepanelen installeren.

Om u beter en persoonlijker te helpen, gebruiken wij cookies en vergelijkbare technieken. Als u verder gaat op onze website gaan we ervan uit dat u dat goed vindt. Meer weten? Lees dan onze privacy policy.