De afbouw van de salderingsregeling wordt mogelijk wéér opgeschoven

Vanaf 1 januari 2025 zou de salderingsregeling voor zonnepanelen worden afgebouwd van 100% naar 64%. Dit zou betekenen dat u vanaf 1 januari 2025  voor uw teruggeleverde stroom aan het elektriciteitsnet, 36% minder terugkrijgt dan voorheen. Echter lijkt het voor nu niet haalbaar voor het kabinet om dit wetsvoorstel te implementeren vóór 1 januari 2025. 

Vertraging lijkt onvermijdelijk

Volgens ambtenaren van het ministerie van Economische Zaken en Klimaat zijn er 16 maanden nodig om het wetsvoorstel van de afbouw van de salderingsregeling te kunnen implementeren. Om per 1 januari 2025 van start te kunnen gaan, had de wetsbehandeling uiterlijk eind september van dit jaar al afgerond moeten zijn. Dit is niet aan de orde en daarom lijkt vertraging van de nieuwe wet onvermijdelijk. Door de Tweede Kamer werd in februari van dit jaar al ingestemd met het wetsvoorstel, maar het wachten is nog op de Eerste Kamer die nog niet heel veel inzet toont. Tot wanneer de nieuwe salderingswet nog op zich laat wachten is nog niet duidelijk. Volgens geruchten binnen de Tweede Kamer, kunnen we rekenen op een verlaging van de salderingsregeling in 2026.

Nóg langer profiteren

Waar het eerst de bedoeling was om de salderingsregeling af te bouwen vanaf 1 januari 2024, werd er vervolgens besloten deze afbouw te verschuiven naar 1 januari 2025 en nu dus waarschijnlijk weer te verzetten naar 2026. Goed nieuws voor alle zonnepanelenbezitters dus! Zij kunnen nu namelijk nóg langer profiteren van de salderingsregeling van 100%. Ook voor mensen die nog van plan zijn om te investeren in zonnepanelen, is het opnieuw uitstellen van de nieuwe salderingsregelingswet een gunstige ontwikkeling.  

Wilt u meer informatie over de afbouw van de salderingsregeling of wilt u z.s.m. mee kunnen profiteren van het 100% salderingspercentage? Vraag dan een gratis adviesgesprek bij ons aan. Wij helpen u graag verder!

 

Meer informatie nodig over de afbouw van de salderingsregeling?

Zonnepanelen installeren?

Smit Zonnepanelen staat voor u klaar. Vraag vandaag nog uw gratis adviesgesprek aan en laat Smit uw zonnepanelen installeren.

Om u beter en persoonlijker te helpen, gebruiken wij cookies en vergelijkbare technieken. Als u verder gaat op onze website gaan we ervan uit dat u dat goed vindt. Meer weten? Lees dan onze privacy policy.