26% meer subsidie aangevraagd voor zonnepanelen in 2022

Volgens de ISDE-regeling, ofwel de Investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE), is er 26% meer subsidie aangevraagd voor zonnepanelen in 2022. Dit percentage is berekend ten opzichte van het aantal subsidieaanvragen van het jaar 2021.

Meer subsidie aanvragen voor zonnepanelen

Heeft u een eigen bedrijfspand of een koopwoning en heeft u eindelijk dat punt bereikt dat u zelf duurzame energie zou willen opwekken? Dan is er de mogelijkheid om een aanvraag te doen voor subsidie via de ISDE-regeling. Met name het aantal subsidieaanvragen voor zonnepanelen is in 2022 flink gestegen volgens de ISDE-regeling. Deze stijging bedroeg 26%, ten opzichte van het jaar daarvoor. De ISDE-regeling kan door zowel woningeigenaren als door zakelijke gebruikers worden geraadpleegd, met als doel om duurzame maatregelen te kunnen nemen in hun bestaande woning of bedrijfspand.

Hoeveel subsidie ontvangt u voor zonnepanelen?

In 2022 is het totale subsidiebudget van de ISDE-regeling met 10% verlaagd naar 30 miljoen euro. Dit budget is beschikbaar voor zonnepanelen, maar ook voor bijvoorbeeld windmolens. Met een stijging van 26% subsidieaanvragen voor zonnepanelen en een stijging van 250% subsidieaanvragen voor windmolens, ten opzichte van 2021, is er in totaal subsidie aangevraagd voor 19,3 miljoen euro. Dit betekent dat met deze stijgingen de subsidiepot van 30 miljoen nog steeds niet leeg is. De subsidie die u in totaal ontvangt voor zonnepanelen bedraagt 125 euro per kilowattpiek.

Subsidie zonnepanelen 2023

Voor de mensen die denken dat ze de boot gemist hebben op het gebied van zonnepanelen, hebben het mis. Ook voor 2023 is er een subsidiebudget samengesteld. De subsidiepot voor 2023 bedraagt net als in 2022, maar liefst 30 miljoen euro. Vanaf 24 januari 2023 is het weer mogelijk om subsidie aan te vragen via de ISDE. Omdat er jaarlijks voldoende subsidiebudget is opgesteld, is het niet nodig om gelijk bij de startdatum van 24 januari subsidie aan te vragen. Het subsidiebudget van 30 miljoen euro is tot het einde van 2023 beschikbaar. Ook voor dit jaar bedraagt de subsidie voor zonnepanelen 125 euro per kilowattpiek.

Subsidievoorwaarden zonnepanelen 2023

Wanneer u graag gebruik zou willen maken van het subsidiebudget van ISDE in 2023, dient u wel rekening te houden met bepaalde voorwaarden. Voor 2023 is de ISDE-subsidie voor zonnepanelen op voorwaarde dat het netto eigen verbruik minimaal 50.000 kilowattuur is op de kleinverbruikersaansluiting in het jaar voorafgaand aan de subsidieaanvraag. Ook moeten de zonnepanelen worden aangesloten op een elektriciteitsnet met een maximale doorlaatwaarde van 3 x 80 ampère. Als laatste dienen de zonnepanelen door een erkent bedrijf geïnstalleerd te worden.

Wanneer u kiest voor Smit Zonnepanelen als installateur van uw zonnepanelen, ontzorgen wij u ook graag van de subsidieaanvraag. Lever alleen de juiste documenten bij ons aan en wij doen de rest.

Ook vertellen wij u graag meer via een persoonlijk en geheel vrijblijvend gratis adviesgesprek.

Meer informatie over zonnepanelen?

Zonnepanelen installeren?

Smit Zonnepanelen staat voor u klaar. Vraag vandaag nog uw gratis adviesgesprek aan en laat Smit uw zonnepanelen installeren.

Om u beter en persoonlijker te helpen, gebruiken wij cookies en vergelijkbare technieken. Als u verder gaat op onze website gaan we ervan uit dat u dat goed vindt. Meer weten? Lees dan onze privacy policy.