Wat houdt de salderingsregeling in?

De zonnepanelen installatie levert stroom terug via de groepenkast. In uw woning zijn natuurlijk altijd apparaten die stroom gebruiken en zij krijgen als eerste deze stroom gevoed: hoe meer apparaten er stroom gebruiken, des te groter uw eigen gebruik. Wanneer er uiteindelijk toch nog meer stroom wordt opgewekt dan u momenteel gebruikt, dan zal de overige stroom worden terug geleverd via de kWh-meter van Liander. Deze meter kan dus alleen het overschot meten dat wordt terug geleverd en niet de totaal opgewekte stroom.

Vanwege de salderingsregeling die geldt, wordt aan het eind van uw contractjaar bekeken wat er is afgenomen aan stroom en wat u heeft terug geleverd. De teruglevering wordt van de afgenomen stroom afgetrokken en dit is dan wat u aan verbruik moet betalen. U krijgt dus hetzelfde voor een kWh als dat u ervoor betaald. 

Om u beter en persoonlijker te helpen, gebruiken wij cookies en vergelijkbare technieken. Als u verder gaat op onze website gaan we ervan uit dat u dat goed vindt. Meer weten? Lees dan onze privacy policy.