Welke omvormer is geschikt voor mijn dak?

Bij het kiezen van de beste omvormer voor uw zonnepanelen letten wij op verschillende dingen, zoals het totale vermogen van alle zonnepanelen, de oriëntaties van de zonnepanelen en of er schaduw valt op de zonnepanelen. Smit Zonnepanelen biedt de keuze uit 3 soorten omvormers:

1 - String omvormer - Deze omvormer wordt in de woning gemonteerd, zo dicht mogelijk bij het dak. Hierbij worden alle panelen op het dak in serie gezet ofwel direct aan elkaar verbonden. Hierdoor heeft schaduw of vervuiling op één paneel invloed op de opbrengst van alle panelen. Het slechtst presterende paneel bepaalt in dit geval dus uw totale opbrengst. 

 2 - Omvormer met optimizers – Deze omvormer wordt in de woning gemonteerd en de optimizers onder de panelen. Door een speciale schakeling staan de panelen parallel en heeft schaduw en vervuiling alleen invloed op het paneel waar dit op valt. Uw opbrengst wordt dus zoveel mogelijk geoptimaliseerd.

 3 - Micro omvormers – Deze omvormers worden onder het paneel geplaatst en zorgen voor directe omzetting van de DC spanning naar wisselspanning. Door de parallel schakeling wordt het maximale uit elk paneel gehaald en heeft schaduw en vervuiling alleen invloed op het paneel waar dit op valt. Bij deze installatie wordt er dus geen omvormer in de woning geplaatst, maar gaat er alleen een kabel vanuit de meterkast naar het dak. 

Om u beter en persoonlijker te helpen, gebruiken wij cookies en vergelijkbare technieken. Als u verder gaat op onze website gaan we ervan uit dat u dat goed vindt. Meer weten? Lees dan onze privacy policy.